Yazar: John Okunma Sayısı: 984 0
Defne Yaprağı, Meyvesi ve Sabunu

Tipik bir Akdeniz bitkisi olan defne ülkemizin özellikle güney ve batı sahil kesimlerinde yaygın olarak bulunur. Latince Laurus Nobilis olarak tanımlanan ve özellikle en kaliteli ağaçların yetiştiği Hatay bölgesinde geleneksel olarak yüzyıllardır hasadı yapılan bu bitkinin yaprağı ve yaprak ve meyvasından elde edilen yağı hekimlikte, gıda sektöründe ve sabun yapımında kullanılmaktadır.

Tanelerin kaynatılması ile elde edilen sabit yağın genellikle %5 ila %30 oranında zeytinyağıyla karışımından yapılan defne sabunları, saç ve deri problemlerinin tedavisinde kullanılmakta olup, yaprağından distilasyon yoluyla elde uçucu yağıda aroma terapi ve kozmetik sanayinde değerlendirilmektedir.

Benzer Yazılar

Yorumlar

Yorum Yaz